21ο ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Κυκλοφόρησε το 21ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.

Το τεύχος έχει χρώμα χριστουγεννιάτικο. Το εξώφυλλό του κοσμεί μια εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού από το αγιογραφικό εργαστήριο της Μονής Βατοπαιδίου Αγ.΄Ορους, (2007), ενώ στο οπισθόφυλλο υπάρχει μια σύνθεση φωτογραφιών του χωριού Ταξιάρχης, με το γενικό τίτλο: Ταξιάρχης Χαλκιδικής. Το χωριό των Χριστουγέννων, το χωριό των ελάτων.

Στο κύριο άρθρο δημοσιεύεται η προκήρυξη της ίδρυσης φροντιστηριακών τμημάτων, από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου προκειμένου να προσφέρουν σ’ αυτούς ενισχυτική διδασκαλία, σε όποια μαθήματα επιλέξουν, με φοίτηση εντελώς δωρεάν και με καθηγητές οι οποίοι θα διδάξουν επίσης δωρεάν, χωρίς καμία αμοιβή, ως έκφραση της αγάπης προς τα παιδιά και αλληλεγγύης προς τις οικογένειές τους.

Στις σελίδες του δημοσιεύονται επίσης επίκαιρες συνεργασίες που αναφέρονται στα Χριστούγεννα και στον εορτασμό τους, άρθρα των τακτικών και εκτάκτων συνεργατών, καθηγητών Πανεπιστημίου, φιλολόγων, θεολόγων, αρχαιολόγων, εκπαιδευτικών και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος δημοσιεύονται τα όνόματα όλων των εκλεγέντων στην αυτοδιοίκηση (Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Κοινοτήτων κλπ.) καθώς και τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ με τους αντιπροσώπους και τους ανταποκριτές σε όλη την Χαλκιδική.

Στο πίσω εσώφυλλο τέλος δημοσιεύεται η προκήρυξη της ετήσιας Γεν. Συνέλευσης για τις 11 και 18 Ιανουαρίου 2015, που προβλέπει και αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. για τη διετία 2015-2017.

Το τεύχος τυπώθηκε και πάλι σε 2.500 αντίτυπα, και στέλνεται δωρεάν, πέρα από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χαλκιδικής, στα Σχολεία όλων των Βαθμίδων, σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και στις Αρχές του τόπου, σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες της χώρας κλπ. Μπορεί επίσης καθένας να το προμηθευτεί δωρεάν από τους κατά τόπους αντιπροσώπους και ανταποκριτές μας.

Η έκδοση του περιοδικού βασίζεται σε χορηγίες. Χορηγός του παρόντος 21ου τεύχος είναι ο αξιότιμος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ, έμπορος αυτοκινήτων από τα Ν. Σύλλατα, τον οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί εκ βαθέων. Ζητείται χορηγός για το επόμενο τεύχος.
Μπορείτε να διαβάστε το περιοδικό στο παρακάτω link: http://www.panchalkidikos.gr/v2/images/logos/T21/files/panchalkidikos_teyxos_21.pdf

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου,
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 31/5/2023 και ώρα 20:00 στο θέατρο του πάρκου της Ν. Ελβετίας (Χαριλάου),
θα πραγματοποιηθεί Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τραγούδια, χορούς και έθιμα της πατρίδας μας.
 
Στην εκδήλωση συμμετέχουν :

·      Η Χορωδία και τα Χορευτικά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

·      Η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού  Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης

·      Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Θεσ/νίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης»

·      Η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Αστερίου Τράκα

Σημειώνουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.


Η παρουσία σας θα μας  τιμήσει ιδιαίτερα.

          

               Για τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Κοτσάνης                Αστέριος Λυρτζής

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

Προετοιμασία του χορευτικού μας για τις παραστάσεις που θα δώσει τις επόμενες μέρες. 26-28/5 στο 5ο φεστιβάλ Θάσου και 31/5 στο θεατράκι της Νέας Ελβετίας Χαριλάου, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογός μας. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν επίσης η παραδοσιακή ορχήστρα του Αστερίου Τράκα, το χορευτικό των Φίλων της Παράδοσης, η χορευτική ομάδα του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών, η χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και πολλές άλλες εκπλήξεις και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.