ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος ,μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χαλκιδικής ,προκήρυξε Παγχαλκιδικό Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα. ΄΄ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821΄΄ . με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και της Γ΄Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ημερομηνία υποβολής των εργασιών έληξε στις 30/6/2021 και η διαδικασία αξιολόγησής τους, από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε στις 31/10/2021.

Παραθέτουμε παρακάτω το ονόματα και τα Σχολεία από τους 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές/τριες του διαγωνισμού.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ιωάννα Τσολάκη            ΣΤ. Δημοτικού           Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη

Γεώργιος Λαμπριανίδης ΣΤ Δημοτικού             4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών

Μαρία-Μελαχρινή Καραντώνα ΣΤ Δημοτικού     Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναστασία Συνιώρη                 Γ΄ Γυμνασίου             Ημερήσιο Γυμνάσιο Συκιάς

Παναγιώτης Χρυσομαλίδης     Α΄ Λυκείου                 Γ.Ε.Λ. Ν. Τρίγλιας

Κωνσταντίνος Μαστραντώνης Γ΄Γυμνασίου              Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας

Οι παραπάνω μαθητές/τριες καθώς και όλοι όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα οργανώσει ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος, μετά από συνεννόηση με τις Δ/σεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, σε τόπο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου συγχαίρει θερμά τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της πανδημίας. Εκφράζει επίσης τα θερμά συγχαρητήρια και στους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς.

Πιστεύουμε ότι ο Παγχαλκιδικός διαγωνισμός, βοήθησε να γίνει περισσότερο γνωστή η Επανάσταση της Χαλκιδικής το1821 και η συμβολή της στην έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα . Ελπίζουμε ότι σύντομα θα συμπεριληφθεί και στα βιβλία της Ιστορίας.

                                                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 2023-2024

Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών, από όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 18:00, όπου θα συναντηθούμε όλοι μαζί για να χωριστούμε σε τμήματα, με το νέο μας χοροδιδάσκαλο, τον κ. Ζέττα Γιάννη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη 17:30 - 18:30 το 1ο τμήμα, 18:30 – 19:30 το 2ο τμήμα και το νεανικό τμήμα, το οποίο θα είναι δωρεάν και θα αποτελείται από χορευτές ηλικίες 18-40 ετών 19:30 – 20:30. Σας περιμένουμε όλους στην Εστία μας, στην οδό Μαντώς Μαυρογένους 23, στη Νέα Ελβετία, Χαριλάου Θεσσαλονίκη.
Καλή χορευτική χρονιά.
 
Το Δ.Σ.
 
 
   
 

10o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 12/8/2023 στην Παλαιόχωρα το 10ο Αντάμωμα χορευτικών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς», με τεράστια επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Στο φετινό Αντάμωμα συμμετείχαν εννιά χορευτικά από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κοτσάνης , ο Γεν. Γραμματέας κ. Λυρτζής και το μέλος του Δ.σ. κ. Ζαμπόκα   Το Χορευτικό του Συλλόγου πραγματοποίησεμε πολύ καλή εμφάνιση. Την παράσταση έκλεψε το Νεανικό τμήμα του Χορευτικού ομίλου Πολυγύρου που χόρεψε γνωστούς Ελληνικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

΄Ηταν μία υπέροχη εκδήλωση ,άριστα οργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχώρας, την οποία παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου κ. Χρήστος Φυλαχτός

Το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.