ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 23-3-2022

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ

ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821.

O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου σε μία λαμπρή, και πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριων που έλαβαν μέρος στον Μαθητικό διαγωνισμό που οργάνωσε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος το έτος 2021, με την υποστήριξη των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Θέμα του Διαγωνισμού: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821

Στον διαγωνισμό ο οποίος διενεργήθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χαλκιδικής.                                                          Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30/6/2021 και η αξιολόγηση των εργασιών στις 30/10/2021 από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών που επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

         Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε. Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Κοτσάνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην Ιστορία και τις Δράσεις του Παγχαλκιδικού, τόνισε την σημασία του Διαγωνισμού και την προσπάθεια που καταβάλει διαχρονικά ο Σύλλογος, για την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής και την συμβολή της στην έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα. Στη συνέχεια ακούστηκε τραγούδι του καπετάν Χάψα και έγινε σύντομη παρουσίαση του Τετραδίου-Λευκώματος το οποίο μετά την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας , θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των Σχολείων της Χαλκιδικής. Περίπου 15.000 αντίτυπα.                                                              Η χρηματοδότηση του τετραδίου γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Πολιτικών, Δημοτικών και άλλων φορέων , που ήταν στην εκδήλωση, καθώς και των Δ/ντων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

     Στη συνέχεια έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και οι απονομές βραβείων στους διακριθέντες μαθητές/τριες. Ατομικοί έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους μαθητές/τριες, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό καθώς και στους εποπτεύοντες εκπαιδευτικούς.

Πριν την βράβευση οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό απέδωσαν το ‘’Μια προσταγή μεγάλη’’, Ιστορικό τραγούδι της Ιερισσού στην μελωδία του οποίου ο Ρήγας Φεραίος έγραψε τον Θούρειο.

Παρακάτω αναφέρονται τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών/τριων

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1ο Βραβείο Ιωάννα     Τσολάκη     Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη ΕΥΡΩ 500.-

2ο Βραβείο Γεώργιος Λαμπρινίδης 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών ΕΥΡΩ 300.-

3ο Βραβείο Μαρία-Μελαχρινή Καραντώνα Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου ΕΥΡΩ 200.-

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1ο Βραβείο Αναστασία Συνιώρη     Γυμνάσιο Συκιάς ΕΥΡΩ 500.-

2ο Βραβείο Παναγιώτης Χρυσομαλλίδης Λύκειο Ν. Τρίγλιας ΕΥΡΩ 300.-

3ο Βραβείο Κωνσταντίνος Μαστραντώνης Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας ΕΥΡΩ 200.-

ΣΗΜ. Τα χρηματικά βραβεία καταβλήθηκαν από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο.

             Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα , προσφορά του Δήμου Πολυγύρου.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν.

Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Γεώργιος Βαγιωνάς και κ. Απόστολος Πάνας, (η Κα Κυριακή Μάλαμα, λόγω απουσίας στη Βουλή έστειλε Χαιρετισμό. Χαιρετισμό επίσης έστειλε και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου .Παιδείας κ. Κόπτσης.)                                     Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργος και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Ζωγράφου. ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χ. Βορδός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Α. Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπ. Ντέμπλας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Πολυγύρου και Σιθωνίας,

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτ. Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Χ. Ζελιλίδου, και η πρώην Διευθύντρια κ. Ζ. Μυλωνά, ο Δ.ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Α. Νικολαίδης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ .Μακεδονίας κ. Ι.Αρβανίτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπαίδευσης κ. Κωτσοπούλου Ελισσάβετ, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Τάσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ι. Κουφίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Μ. Καρτσιώτης, τα μέλη του Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ,γονείς και συγγενείς των μαθητών κ.α.

Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην Επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών στην οποία μετείχαν οι καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί:

Δημήτριος Κοσμάς Φιλόλογος π. Σχολικός Σύμβουλος . .

Βασίλειος Χατζηβασιλείου Φιλόλογος π. Διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Γεωργιάδης Φιλόλογος Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ιωάννα Αρβανίτη Εκπαιδευτικός Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Χρήστος Φυλαχτός Εκπαιδευτικός Πρωτοβ. Εκπαίδευσης Δημ. Σύμβουλος Πολυγύρου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν

Στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, καθώς επίσης και στους μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος και ευχόμαστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σε παρόμοιες προσκλήσεις

Στους εκπαιδευτικούς και Δ/ντες των Σχολείων, καθώς και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του Ν. Χαλκιδικής, που υποστήριξαν τον διαγωνισμό και στάθηκαν βοηθοί και συμπαραστάτες των μαθητών/τριων κάτω από τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των Σχολικών μονάδων που επέβαλε η Πανδημία.

Ευχαριστούμε επίσης

Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Αλ. Νικολαίδη, την αναπληρώτρια Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Χ. Ζελιλίδου και την π.Δ/τρια Πρωτ. Εκπαίδευσης κ. Ζαφ. Μυλωνά, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε στον προγραμματισμό και υλοποίηση του διαγωνισμού.

Τον Δήμαρχο του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ. Στ. Βαλιάνο για την μίσθωση του Λεωφορείου που μετέφερε του μαθητές και εκπαιδευτικούς που μετείχαν στον Διαγωνισμό, από την Ιερισσό.

Το Δήμο Πολυγύρου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αστ. Ζωγράφο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χ. Βορδό για την παραχώρηση του Θεάτρου, την πραγματοποίηση της δεξίωσης και γενικά την συνεργασία που είχαμε στην οργάνωση της εκδήλωσης

Τέλος όλους όσους ήταν παρόντες στην υπέροχη αυτή εκδήλωση.

                                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚHΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο άλμπουμ, στο Facebook lτου Συλλόγου, στο παρακάτω linkFacebook

DSC 2529

 

DSC 2443

 

 

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

54ο ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου, μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023, το οποίο επισυνάπτεται.
Στις έγχρωμες μεσαίες σελίδες του παρουσιάζεται το Τετράδιο-Λεύκωμα, που εξέδωσε ο Σύλλογος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821 και μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές των Σχολείων της Χαλκιδικής.

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821

«Η συμβολή της Επανάστασης στην έκβαση του Απελευθερωτικού Αγώνα»

     Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος εξέδωσε ένα κομψό-ελκυστικό Τετράδιο-Λεύκωμα, στο οποίο αναφέρονται σε συντομία τα σπουδαιότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, με εικόνες, ιστορικά κείμενα, δημοτικά τραγούδια και φωτογραφίες των μνημείων που έστησε διάσπαρτα η μικρή μας πατρίδα, για να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους προγόνους μας.

Το Τετράδιο - Λεύκωμα εκδόθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τυπώθηκε σε 15.000 αντίτυπα, τα οποία το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού προώθησε σε όλα τα Σχολεία του Νομού, για να δοθούν στους μαθητές ,μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Χαλκιδικής.

Σκοπός της έκδοσης, η ανάδειξη της αγνοημένης Επανάστασης της Χαλκιδικής του 1821. Δημιουργήθηκε δε με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει κίνητρο για μια καλύτερη προσέγγιση της μεγαλειώδους εκείνης συμμετοχής της Χαλκιδικής στην Ελληνική Επανάσταση.

Το Τετράδιο-Λεύκωμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω LINK

                                                             To Διοικητικό Συμβούλιο