ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 23-3-2022

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ

ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ 1821.

O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.

     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου σε μία λαμπρή, και πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριων που έλαβαν μέρος στον Μαθητικό διαγωνισμό που οργάνωσε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος το έτος 2021, με την υποστήριξη των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Θέμα του Διαγωνισμού: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821

Στον διαγωνισμό ο οποίος διενεργήθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χαλκιδικής.                                                          Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30/6/2021 και η αξιολόγηση των εργασιών στις 30/10/2021 από ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών που επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

         Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε. Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Κοτσάνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην Ιστορία και τις Δράσεις του Παγχαλκιδικού, τόνισε την σημασία του Διαγωνισμού και την προσπάθεια που καταβάλει διαχρονικά ο Σύλλογος, για την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής και την συμβολή της στην έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα. Στη συνέχεια ακούστηκε τραγούδι του καπετάν Χάψα και έγινε σύντομη παρουσίαση του Τετραδίου-Λευκώματος το οποίο μετά την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας , θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές των Σχολείων της Χαλκιδικής. Περίπου 15.000 αντίτυπα.                                                              Η χρηματοδότηση του τετραδίου γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Πολιτικών, Δημοτικών και άλλων φορέων , που ήταν στην εκδήλωση, καθώς και των Δ/ντων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

     Στη συνέχεια έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και οι απονομές βραβείων στους διακριθέντες μαθητές/τριες. Ατομικοί έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους μαθητές/τριες, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό καθώς και στους εποπτεύοντες εκπαιδευτικούς.

Πριν την βράβευση οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό απέδωσαν το ‘’Μια προσταγή μεγάλη’’, Ιστορικό τραγούδι της Ιερισσού στην μελωδία του οποίου ο Ρήγας Φεραίος έγραψε τον Θούρειο.

Παρακάτω αναφέρονται τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών/τριων

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1ο Βραβείο Ιωάννα     Τσολάκη     Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη ΕΥΡΩ 500.-

2ο Βραβείο Γεώργιος Λαμπρινίδης 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών ΕΥΡΩ 300.-

3ο Βραβείο Μαρία-Μελαχρινή Καραντώνα Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου ΕΥΡΩ 200.-

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1ο Βραβείο Αναστασία Συνιώρη     Γυμνάσιο Συκιάς ΕΥΡΩ 500.-

2ο Βραβείο Παναγιώτης Χρυσομαλλίδης Λύκειο Ν. Τρίγλιας ΕΥΡΩ 300.-

3ο Βραβείο Κωνσταντίνος Μαστραντώνης Γυμνάσιο Ν. Τρίγλιας ΕΥΡΩ 200.-

ΣΗΜ. Τα χρηματικά βραβεία καταβλήθηκαν από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο.

             Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα , προσφορά του Δήμου Πολυγύρου.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν.

Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Γεώργιος Βαγιωνάς και κ. Απόστολος Πάνας, (η Κα Κυριακή Μάλαμα, λόγω απουσίας στη Βουλή έστειλε Χαιρετισμό. Χαιρετισμό επίσης έστειλε και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου .Παιδείας κ. Κόπτσης.)                                     Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ι. Γιώργος και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Ζωγράφου. ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χ. Βορδός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Α. Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπ. Ντέμπλας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Πολυγύρου και Σιθωνίας,

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτ. Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Χ. Ζελιλίδου, και η πρώην Διευθύντρια κ. Ζ. Μυλωνά, ο Δ.ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Α. Νικολαίδης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ .Μακεδονίας κ. Ι.Αρβανίτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπαίδευσης κ. Κωτσοπούλου Ελισσάβετ, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Τάσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ι. Κουφίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Μ. Καρτσιώτης, τα μέλη του Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ,γονείς και συγγενείς των μαθητών κ.α.

Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην Επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών στην οποία μετείχαν οι καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί:

Δημήτριος Κοσμάς Φιλόλογος π. Σχολικός Σύμβουλος . .

Βασίλειος Χατζηβασιλείου Φιλόλογος π. Διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Γεωργιάδης Φιλόλογος Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ιωάννα Αρβανίτη Εκπαιδευτικός Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Χρήστος Φυλαχτός Εκπαιδευτικός Πρωτοβ. Εκπαίδευσης Δημ. Σύμβουλος Πολυγύρου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν

Στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, καθώς επίσης και στους μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος και ευχόμαστε να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται σε παρόμοιες προσκλήσεις

Στους εκπαιδευτικούς και Δ/ντες των Σχολείων, καθώς και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του Ν. Χαλκιδικής, που υποστήριξαν τον διαγωνισμό και στάθηκαν βοηθοί και συμπαραστάτες των μαθητών/τριων κάτω από τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των Σχολικών μονάδων που επέβαλε η Πανδημία.

Ευχαριστούμε επίσης

Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Αλ. Νικολαίδη, την αναπληρώτρια Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Χ. Ζελιλίδου και την π.Δ/τρια Πρωτ. Εκπαίδευσης κ. Ζαφ. Μυλωνά, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε στον προγραμματισμό και υλοποίηση του διαγωνισμού.

Τον Δήμαρχο του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ. Στ. Βαλιάνο για την μίσθωση του Λεωφορείου που μετέφερε του μαθητές και εκπαιδευτικούς που μετείχαν στον Διαγωνισμό, από την Ιερισσό.

Το Δήμο Πολυγύρου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αστ. Ζωγράφο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χ. Βορδό για την παραχώρηση του Θεάτρου, την πραγματοποίηση της δεξίωσης και γενικά την συνεργασία που είχαμε στην οργάνωση της εκδήλωσης

Τέλος όλους όσους ήταν παρόντες στην υπέροχη αυτή εκδήλωση.

                                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚHΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο άλμπουμ, στο Facebook lτου Συλλόγου, στο παρακάτω linkFacebook

DSC 2529

 

DSC 2443

 

 

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 203ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

    Μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού  Συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι,

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 θα εορταστεί στην Αγ. Αναστασία η 203η επέτειος της φοβερής μάχης των Βασιλικών. Εκεί την 13ης Ιουνίου 1821, οι Χαλκιδικιώτες Επαναστάτες, μεταξύ των οποίων 63 Συκιώτες με αρχηγό τον Καπετάν Κάψα (Χάψα) συγκρούστηκαν με πολυπληθέστερες τουρκικές δυνάμεις και πολεμώντας, με απαράμιλλη ανδρεία έπεσαν στο πεδίο της μάχης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και τον Δήμο Πολυγύρου, θα τιμήσουν και φέτος την θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και το ολοκαύτωμα της μονής.

Στην Ιερά μονή της Αγίας Αναστασίας, μετά την θεία λειτουργία, θα τελεστεί Μνημόσυνο και θα εκφωνηθεί πανηγυρικός λόγος από την φιλόλογο κ Μαρία Καραμπατάκη. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου και θα ακολουθήσει δεξίωση από την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Αστέριος Λυρτζής

Η μετάβαση στην Ιερά Μονή της Αγ. Αναστασίας θα γίνει ατομικά.

Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΗ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ

Εκδήλωση των ΚΑΠΗ Αρναίας στην οποία συμμετέχει και η χορωδία του Παγχαλκιδικού, Σάββατο 15/6 και ώρα 19:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αρναίας