25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ από τον

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

          Η μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης. Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία.

       Αναμφίβολα η Ελληνική Επανάσταση του 1821 προσδιορίζει την Εθνική Αυτογνωσία και την κρατική μας υπόσταση, καθώς και τους αγώνες για Εθνική Ανεξαρτησία. Είναι διαχρονικό παράδειγμα με οικουμενική διάσταση .

       Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στο μεγαλείο των Αγωνιστών του ’21 που ανέδειξαν το μέγεθος της Ελληνικής Ψυχής και ανάστησαν το πανεθνικό όνομα Έλληνες.

     Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Χαλκιδική πρώτη Επαναστάτησε στη Βόρεια Ελλάδα και έδωσε πρώτη στη Μακεδονία σκληρές φονικές Μάχες με μεγάλες οθωμανικές στρατιές, με εκατόμβες νεκρών, με σφαγές, αιχμαλωσίες αμάχων και εξανδραποδισμούς και με κορυφαίο γεγονός το ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας που αποτελεί το πρώτο ολοκαύτωμα του Αγώνα του 1821.

    Σήμερα, οι σύγχρονοι Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισσες διατηρούμε ζωντανή την Εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και απολαμβάνουμε τους καρπούς της θυσίας εκείνων που προσέφεραν τις ζωές τους για να ζούμε εμείς με ελευθερία.   

    TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ            

 

                                     

25martiou 1   

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

H AΠOΨINH MOYΣIKOXOPEYTIKH EKΔHΛΩΣH TOY ΣYΛΛOΓOY MAΣ ANABAΛETE ΛOΓΩ ΔYΣMENΩN KAIPIKΩN ΣYNΘHKΩN. ΓIA TH NEA HMEPOMIA ΔIEΞAΓΩΓHΣ THΣ ΘA ENHMEPΩΘEITE ME NEΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 31-5-2023

Φίλοι και μέλη του Παγχαλκιδικού σας περιμένουμε όλους απόψε για να γιορτάσουμε, τα 120 χρόνια ζωής, λειτουργίας και προσφοράς του Παγχαλκιδικού Συλλόγου στην Ιστορία, την παράδοση και τον Πολιτισμό της Πατρίδας μας.