ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις 4/9/2022, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, η παρουσίαση του βιβλίου – ημερολογίου που αναφέρεται στα βιώματα του π. Πρεσβυτέρου του χωριού, Γεωργίου Παπαχρήστου. Την έκδοση του βιβλίου επιμελήθηκε το μέλος του Συλλόγου μας, από τον Ταξιάρχη ιατρός κ. Χρήστος Παπαγιάννης, αφήνοντας έτσι, ακόμη μία ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, του Ταξιάρχη και της Χαλκιδικής μας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και οργάνωσε άψογα ο Εφημέριος του χωριού πατέρας Μάξιμος. Η παρουσίαση του βιβλίου - ημερολογίου έγινε από δύο Ομότιμους Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον
παιδίατρο κ. Ιωάννη Τσίκουλα από τον Πολύγυρο και τον αστροφυσικό κ. Σταύρο Αυγολούπη από την Μ.Παναγία, μέλη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, τους οποίους και συγχαίρουμε θερμά για την ξεχωριστή και υπέροχη παρουσίαση. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν και στον π. Μάξιμο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον εκδότη του βιβλίου-ημερολογίου κ. Χρήστο Παπαγιάννη, συμπατριώτη μας με πολύπλευρο έργο και προσφορά καθόλη την διάρκεια της ζωή του, στον οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πολυγύρου, ο Πρόεδρος του χωριού, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών, ο επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, Εκπρόσωποι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, συγγενείς του αείμνηστου πατέρα Γεωργίου Παπαχρήστου, συγγενείς και φίλοι του εκδότη  και πάρα πολλοί Ταξιαρχιώτες. Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο άλμπουμ «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ», στο Facebook.

303720354 797157391712337 2804449968424659659 n

IMG 4981 1

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

54ο ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου, μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023, το οποίο επισυνάπτεται.
Στις έγχρωμες μεσαίες σελίδες του παρουσιάζεται το Τετράδιο-Λεύκωμα, που εξέδωσε ο Σύλλογος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821 και μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές των Σχολείων της Χαλκιδικής.

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821

«Η συμβολή της Επανάστασης στην έκβαση του Απελευθερωτικού Αγώνα»

     Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος εξέδωσε ένα κομψό-ελκυστικό Τετράδιο-Λεύκωμα, στο οποίο αναφέρονται σε συντομία τα σπουδαιότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, με εικόνες, ιστορικά κείμενα, δημοτικά τραγούδια και φωτογραφίες των μνημείων που έστησε διάσπαρτα η μικρή μας πατρίδα, για να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους προγόνους μας.

Το Τετράδιο - Λεύκωμα εκδόθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τυπώθηκε σε 15.000 αντίτυπα, τα οποία το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού προώθησε σε όλα τα Σχολεία του Νομού, για να δοθούν στους μαθητές ,μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Χαλκιδικής.

Σκοπός της έκδοσης, η ανάδειξη της αγνοημένης Επανάστασης της Χαλκιδικής του 1821. Δημιουργήθηκε δε με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει κίνητρο για μια καλύτερη προσέγγιση της μεγαλειώδους εκείνης συμμετοχής της Χαλκιδικής στην Ελληνική Επανάσταση.

Το Τετράδιο-Λεύκωμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω LINK

                                                             To Διοικητικό Συμβούλιο