ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις 4/9/2022, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, η παρουσίαση του βιβλίου – ημερολογίου που αναφέρεται στα βιώματα του π. Πρεσβυτέρου του χωριού, Γεωργίου Παπαχρήστου. Την έκδοση του βιβλίου επιμελήθηκε το μέλος του Συλλόγου μας, από τον Ταξιάρχη ιατρός κ. Χρήστος Παπαγιάννης, αφήνοντας έτσι, ακόμη μία ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, του Ταξιάρχη και της Χαλκιδικής μας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και οργάνωσε άψογα ο Εφημέριος του χωριού πατέρας Μάξιμος. Η παρουσίαση του βιβλίου - ημερολογίου έγινε από δύο Ομότιμους Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον
παιδίατρο κ. Ιωάννη Τσίκουλα από τον Πολύγυρο και τον αστροφυσικό κ. Σταύρο Αυγολούπη από την Μ.Παναγία, μέλη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, τους οποίους και συγχαίρουμε θερμά για την ξεχωριστή και υπέροχη παρουσίαση. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν και στον π. Μάξιμο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον εκδότη του βιβλίου-ημερολογίου κ. Χρήστο Παπαγιάννη, συμπατριώτη μας με πολύπλευρο έργο και προσφορά καθόλη την διάρκεια της ζωή του, στον οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πολυγύρου, ο Πρόεδρος του χωριού, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών, ο επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, Εκπρόσωποι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, συγγενείς του αείμνηστου πατέρα Γεωργίου Παπαχρήστου, συγγενείς και φίλοι του εκδότη  και πάρα πολλοί Ταξιαρχιώτες. Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο άλμπουμ «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ», στο Facebook.

303720354 797157391712337 2804449968424659659 n

IMG 4981 1

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 5-8/7/2024

Από 5 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου το χορευτικό τμήμα του Παγχαλκιδικού Συλλόγου παραβρέθηκε στο γραφικό νησί της Αλοννήσου, για να συμμετάσχει στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια εκεί.

Ο πολιτισμός για μια ακόμη φορά ένωσε φίλους της παράδοσης και της μουσικής από διάφορα μέρη της πατρίδας μας παρουσιάζοντας το κάθε χορευτικό τμήμα χαρακτηριστικά στοιχεία του τόπου του φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές. Ο έμπειρος πια διοργανωτής της εκδρομής Γενικός Γραμματέας του Παγχαλκιδικού Συλλόγου και υπεύθυνος των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Στέργιος Λυρτζής ετοίμασε μια ακόμη αξέχαστη εκδρομή (μέχρι την επόμενη!) για όλους τους τυχερούς που μπόρεσαν να πάρουν μέρος. Η κάθε λεπτομέρεια είχε προβλεφθεί κάνοντας το ταξίδι απολαυστικό από κάθε άποψη. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά όλη η ομάδα με την καλή διάθεση και τη συνέπειά της. Η ομάδα που ¨κερδίζει¨ δεν αλλάζει και προσαυξάνεται!

Άξια αναφοράς είναι και η διοργάνωση από την πλευρά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου με ακούραστο ενορχηστρωτή τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τσουκανά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σημαντικός αρωγός στάθηκε η εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων του όμορφου νησιού που βοήθησαν, ώστε να διεξαχθεί η εκδήλωση με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο και να λυθεί οποιαδήποτε εκκρεμότητα προέκυπτε χωρίς να σταθεί εμπόδιο για κανένα χορευτικό συγκρότημα. Εντύπωση μας έκανε πως ο εθελοντισμός δεν γνωρίζει σε αυτό το νησί ηλικία, αφού πραγματικά πήραν μέρος κάτοικοι κάθε ηλικιακής ομάδας από μαθητές δημοτικού μέχρι και άτομα κάποιας ώριμης ηλικίας με μεγάλη εμπειρία, όπως η δική μας αξιολάτρευτη συνοδός Έντυ Τζουάνου! Η συμβολή τους αξιομνημόνευτη!

Βέβαια, σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον χαρισματικό χοροδιδάσκαλο μας Γιάννη Ζέττα, που ακούραστος, με μεράκι και ταλέντο κατάφερε να μας οργανώσει στο έπακρον, ώστε η χορευτική εμφάνισή μας να ξεχωρίσει και να συζητηθεί για άλλη μία εκδήλωση!!!

Το ρεπορτάζ έγραψε το μέλος της χορευτικής ομάδας Κατερίνα Δημητρακούδη

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ 2024

Ένα μικτό τμήμα χορευτών, από τα τρία τμήματα του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», συμμετέχει στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών της Αλοννήσου στις 5,6,7 Ιουλίου