ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 3/11/2022

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ»

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος προγραμμάτισε εκδήλωση την Πέμπτη 3/11/2022, από 11:00-13:00, για την επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η ταινία μικρού μήκους που χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τίτλο, ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Toέργο στηρίχθηκε σε σενάριο του Αντιστράτηγου ε.α. κ. Στυλιανού Κυρίμη, μέλος του Συλλόγου μας και σκηνοθεσία – παραγωγή του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, υπεύθυνου του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Την ταινία θα παρουσιάσουν οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας κ. Ιωάννης Τσίκουλας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Α.Π.Θ., η κ. Ιωάννα Αρβανίτη, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η κ. Μαρία Καραμπατάκη Δρ. Φιλόλογος Λυκείου Πολυγύρου.

Μετά την εκδήλωση θα τιμηθούν από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο οι κ. κ. Στυλιανός Κυρίμης και Ιωάννης Κοροδήμος για την συμβολή τους στο να γίνει γνωστή η Επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική ..

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος θα διαθέσει λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη, (αναχώρηση την Πέμπτη 3/11 ώρα 09.30, από πλατεία Χάψα, τέρμα Βούλγαρη) για την μετακίνηση των μελών και φίλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στις 9/7/2022, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, (τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής 6972150431 κ. Ζαμπόκα). Θα ακολουθήσει γεύμα, εξ ιδίων, σε εστιατόριο που θα επιλεγεί.    

                                                                                  Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

54ο ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος του Παγχαλκιδικού Λόγου, μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023, το οποίο επισυνάπτεται.
Στις έγχρωμες μεσαίες σελίδες του παρουσιάζεται το Τετράδιο-Λεύκωμα, που εξέδωσε ο Σύλλογος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821 και μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές των Σχολείων της Χαλκιδικής.

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1821-2021

200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821

«Η συμβολή της Επανάστασης στην έκβαση του Απελευθερωτικού Αγώνα»

     Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος εξέδωσε ένα κομψό-ελκυστικό Τετράδιο-Λεύκωμα, στο οποίο αναφέρονται σε συντομία τα σπουδαιότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, με εικόνες, ιστορικά κείμενα, δημοτικά τραγούδια και φωτογραφίες των μνημείων που έστησε διάσπαρτα η μικρή μας πατρίδα, για να αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους προγόνους μας.

Το Τετράδιο - Λεύκωμα εκδόθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τυπώθηκε σε 15.000 αντίτυπα, τα οποία το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού προώθησε σε όλα τα Σχολεία του Νομού, για να δοθούν στους μαθητές ,μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Χαλκιδικής.

Σκοπός της έκδοσης, η ανάδειξη της αγνοημένης Επανάστασης της Χαλκιδικής του 1821. Δημιουργήθηκε δε με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει κίνητρο για μια καλύτερη προσέγγιση της μεγαλειώδους εκείνης συμμετοχής της Χαλκιδικής στην Ελληνική Επανάσταση.

Το Τετράδιο-Λεύκωμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω LINK

                                                             To Διοικητικό Συμβούλιο