ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 3/11/2022

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΔΙΚΗΣ»

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος προγραμμάτισε εκδήλωση την Πέμπτη 3/11/2022, από 11:00-13:00, για την επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η ταινία μικρού μήκους που χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τίτλο, ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Toέργο στηρίχθηκε σε σενάριο του Αντιστράτηγου ε.α. κ. Στυλιανού Κυρίμη, μέλος του Συλλόγου μας και σκηνοθεσία – παραγωγή του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, υπεύθυνου του κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Την ταινία θα παρουσιάσουν οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας κ. Ιωάννης Τσίκουλας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Α.Π.Θ., η κ. Ιωάννα Αρβανίτη, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η κ. Μαρία Καραμπατάκη Δρ. Φιλόλογος Λυκείου Πολυγύρου.

Μετά την εκδήλωση θα τιμηθούν από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο οι κ. κ. Στυλιανός Κυρίμης και Ιωάννης Κοροδήμος για την συμβολή τους στο να γίνει γνωστή η Επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική ..

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος θα διαθέσει λεωφορείο από την Θεσσαλονίκη, (αναχώρηση την Πέμπτη 3/11 ώρα 09.30, από πλατεία Χάψα, τέρμα Βούλγαρη) για την μετακίνηση των μελών και φίλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στις 9/7/2022, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, (τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής 6972150431 κ. Ζαμπόκα). Θα ακολουθήσει γεύμα, εξ ιδίων, σε εστιατόριο που θα επιλεγεί.    

                                                                                  Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 203ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

    Μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού  Συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι,

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 θα εορταστεί στην Αγ. Αναστασία η 203η επέτειος της φοβερής μάχης των Βασιλικών. Εκεί την 13ης Ιουνίου 1821, οι Χαλκιδικιώτες Επαναστάτες, μεταξύ των οποίων 63 Συκιώτες με αρχηγό τον Καπετάν Κάψα (Χάψα) συγκρούστηκαν με πολυπληθέστερες τουρκικές δυνάμεις και πολεμώντας, με απαράμιλλη ανδρεία έπεσαν στο πεδίο της μάχης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και τον Δήμο Πολυγύρου, θα τιμήσουν και φέτος την θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και το ολοκαύτωμα της μονής.

Στην Ιερά μονή της Αγίας Αναστασίας, μετά την θεία λειτουργία, θα τελεστεί Μνημόσυνο και θα εκφωνηθεί πανηγυρικός λόγος από την φιλόλογο κ Μαρία Καραμπατάκη. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου και θα ακολουθήσει δεξίωση από την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Αστέριος Λυρτζής

Η μετάβαση στην Ιερά Μονή της Αγ. Αναστασίας θα γίνει ατομικά.

Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΗ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ

Εκδήλωση των ΚΑΠΗ Αρναίας στην οποία συμμετέχει και η χορωδία του Παγχαλκιδικού, Σάββατο 15/6 και ώρα 19:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αρναίας