EKΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΄΄Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ΄΄ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 3/11/2022 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ ‘’ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ’’

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, με την παρουσίαση της ταινίας ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑΣ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ήταν η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας την οποία δημιούργησε ο κ. Στυλιανός Κυρίμης, αντιστράτηγος ε.α. από τον Αγ.Μάμα, επίλεκτο μέλος του Παγχαλκιδικού, σε σκηνοθεσία-παραγωγή του κ. Ιωάννη Κοροδήμου, Δ/ντή και υπεύθυνο του Κινηματογραφικού αρχείου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Την ταινία χρηματοδότησε η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου.  

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου, εκπαιδευτικούς, φορείς και κατοίκους του Πολυγύρου, μέλη και φίλους του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, χειροκρότησαν θερμά τους δημιουργούς της ταινίας και τους ομιλητές, οι οποίοι όχι μόνον ανέδειξαν τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στην Χαλκιδική, αλλά και επισήμαναν ότι ο αγώνας αυτός δεν έχει βρει μέχρι σήμερα, δικαίωση στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Κοινή απαίτηση όλων είναι να πάρει η Επανάσταση της Χαλκιδικής Ισότιμη θέση στην επίσημη Ελληνική Ιστορία και να ενταχθεί στην ύλη των Σχολικών βιβλίων .

Την ταινία παρουσίασαν με σχολιασμούς και ανάδειξη επιμέρους πτυχών οι εκλεκτοί συμπατριώτες μας, από τον Πολύγυρο, κ. Ιωάννης Τσίκουλας ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής του Α.Π.Θ. και η κ. Μαρία Καραμπατάκη Δρ. Φιλόλογος του Λυκείου Πολυγύρου. Για την δημιουργία της ταινίας μίλησαν οι κ.κ. Κυρίμης (σεναριογράφος) και Κοροδήμος (σκηνοθέτης)

Χαιρετισμοί πριν την παρουσίαση απεύθυναν, Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγ.Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Ιωάννης Κοτσάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος Πολύγυρου κ. Χρήστος Βορδός, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος τίμησε και ειδική πλακέτα τους δημιουργούς της ταινίας αυτής, αλλά και της προηγούμενης που οι ίδιοι δημιούργησαν με τίτλο Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 1821, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη της συμμετοχής της Χαλκιδικής στην Επανάσταση του 1821.

Σε όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκε αντίγραφο σε D.V.D. της ταινίας, προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς επίσης φυλλάδιο με το σενάριο της ταινίας και κάρτα του Καπετάν Χάψα με μικρό ιστορικό, προσφορά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου.

Στην εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος παρευρέθηκαν.

Οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρήστος Βορδός, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Βασίλειος Ζήσης               ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ν. Προποντίδας κ. Αστ. Ταμπούρλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Ομότιμος καθηγητής της Νεωτέρας Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, ο οποίος και ομιλεί στην ταινία, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πολυγύρου κ.κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Κομπόγιαννος και Ιωάννης Σιμώνης, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πολυγύρου κ Αβέρη, η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σιθωνίας κ. Λαθούρη-Πάργα Μαρία και άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου κ Κω/νος Δεδελούδης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ.κ. Κων/νος Κόμπος και Ζαχαρίας Μανουσαρίδης, οι πρώην Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Ζ. Μυλωνά και Χ. Ζελελίδου, εκπαιδευτικοί των Σχολείων Πολυγύρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, αθλητικών και λοιπών φορέων του Πολυγύρου, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, τα μέλη του Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού, μέλη και φίλοι του Συλλόγου κ.α. .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής τον Δήμο Πολυγύρου, τους δημιουργούς της ταινίας, τους παρουσιαστές, τον συντονιστή της εκδήλωσης και όλους όσους παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου οι οποίοι παρακολούθησαν με υπομονή και προσοχή τις ομιλίες και την ταινία, στους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευσαν, και στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, που ήρθαν με Λεωφορείο από Θεσσαλονίκη που διέθεσε ο Σύλλογος, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, όπου ξεναγήθηκαν από τον Αρχαιολόγο κ. Παπαστάθη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου φίλων του Μουσείου κ. Τάσιου. ΄Όλοι ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση και τα εκθέματα του Μουσείου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Ακολούθησε γεύμα με διασκέδαση, των συντελεστών της εκδήλωσης, των μελών και φίλων του Παγχαλκιδικού, στο εστιατόριο ΄Εξι Βρύσες.

                                Θεσσαλονίκη 4/11/2022

                                Το Διοικητικό Συμβούλιο

1a

Περισσότερες φτογραφίες μπορείτε να δείτε στο facebook του Συλλογου Facebook

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

20η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 15/5/2024

Την Τετάρτη 15/5/2024 πραγματοποιήθηκε η 20η συνάντηση χορωδιών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στο Δημοτικό θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στη Καλαμαριά, με πρωτοβουλία και οργάνωση του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος με την σειρά εμφάνισης του; οι χορωδίες.

- Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Θεσσαλονίκης

- Δημοτικής Ενότητας Μ. Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη

- Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης

- Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η ΚΗΦΙΣΙΑ»

- Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Η χορωδιακή συνάντηση ήταν αφιερωμένη στον επί δεκαετία μουσικό διευθυντή της χορωδίας του Παγχαλκιδικού Συλλόγου αείμνηστο Νικόλαο Καλαϊτζή, ο οποίος και τιμήθηκε με ειδική πλακέτα. Tην πλακέτα παρέλαβε η κόρη του, από τον επίτιμο πρόεδρο του Παγχαλκιδικού κ. Καρτσιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ήθος και το έργο του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Κοτσάνης, σε μία σύντομη αλλά ουσιαστική και ευαίσθητη ομιλία του, αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Ν. Καλαϊτζή και σκιαγράφησε το ήθος ενός μειλίχιου ευγενικού και εραστή της μουσικής ανθρώπου.

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα από την σύμπλευση της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής ήταν εντυπωσιακό. Η Μουσική βραδιά έκλεισε με την απόδοση δύο τραγουδιών, του Σταύρου Κουγιουμτζή, από όλες τις χορωδίες σε ένα κλίμα τραγουδιστικού οίστρου.

Την Μουσική συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Συντονιστής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς κ. Γιαννακός, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Ενεχελίδου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Καρτσιώτης, εκπρόσωποι των Χορωδιών, η οικογένεια του τιμώμενου Ν. Καλαϊτζή, μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ.α.

Το θέατρο αποδείχτηκε πολύ μικρό για να στεγάσει τους χορωδούς και το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το φιλόξενο χώρο.

Την Χορωδιακή συνάντηση παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία ο Γεν. Γραμματέας του Παγχαλκιδικού κ. Αστέριος Λυρτζής.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τις χορωδίες με τους εκπροσώπους τους που έλαβαν μέρος στην 20η Μουσική συνάντηση, όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Παγχαλκιδικού και όλους τους συντελεστές της άρτια οργανωμένης μουσικής βραδιάς. Περισσότερες φωτογραφίες στα δύο profil στο facebook του Συλλόγου

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού Συλλόγου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ .

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15/5/2024 ώρα 19.00, στο   Δημοτικό θέατρο ΄΄ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΤΖΗΣ΄΄ στην Καλαμαριά,   Χηλής 12,  ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος διοργανώνει συνάντηση   Χορωδιών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

        Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον επί 10ετίας  δάσκαλο της χορωδίας του Παγχαλκιδικού, αείμνηστο  Νικόλαο Καλαϊτζή.

       Επισυνάπτουμε πρόγραμμα - πρόσκληση για την εκδήλωση.

       Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

        Σας περιμένουμε

                                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο