Εορτασμός 202ης Επετείου της Μάχης των Βασιλικών

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στην Ιερά Μονής Αγίας Αναστασίας και στο χώρο του Μνημείου η 202η επέτειος της φονικής Μάχης των Βασιλικών, η θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και η πυρπόληση του Μοναστηριού και η σφαγή του τότε Ηγουμένου Μακαρίου και λοιπών μοναχών. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Ηγούμενο της Μονής Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αστέριος Λυρτζής ο οποίος ήταν και ο Τελετάρχης της εκδήλωσης. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου.

Τον φετινό εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του και κατέθεσαν στεφάνια ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Ζωγράφου, Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Σερρών κ. Δημήτριος Νότας, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Ιωάννης Σιμώνης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Βασίλειος Ζήσιος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Βασιλικών κ. Όλγα Γιαννιού, Γαλαρινού κ. Γεώργιος Γαλαρινιώτης, Λειβαδίου κ. Δημήτριος Γουδήρας, η Εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής της Αστυνομίας Χαλκιδικής , ο Διοικητικής Π.Υ. Χαλκιδικής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Χαλκιδικής κ. Νικόλαος Βασιλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βρασταμινών κα Μαριάννα Πραβητιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χαλκιδικής κ. Βασίλειος Ράπτης, ο Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμ. Παπά Θεσσαλονίκης και ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κοτσάνης.

Στην εκδήλωση εκτός των παραπάνω παρέστησαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, κα Κυριακή Μάλαμα και κ. Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Τάσιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης κ. Τσολάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Σιμέλα Κυριακίδου, το Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου και κοσμήτορας του Μνημείου κ. Αστέριος Σαμαράς, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και λοιπών Φορέων,   μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού καθώς και μέλη του Δ.Σ. κ.α.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπίες μαθητών με σημαίες από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλάτιστας καθώς και η φιλαρμονική της Γαλάτιστας.

Το Δ.Σ. Ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σήμερα 202 χρόνια μετά, ως σύγχρονοι Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες, διατηρούμε ζωντανή την Εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και απολαμβάνουμε τους καρπούς εκείνων, που προσέφεραν τις ζωές τους , για να ζούμε εμείς με ελευθερία

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους σε καφετέρια της Γαλάτιστας.

01 ΧΑΨΑ  02. ΧΑΨΑ

 

04. ΧΑΨΑ

 

03. ΧΑΨΑ  05 ΧΑΨΑ

 

 

 

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ψυχιατρικής-Ψυχογηριατρικής του Α.Π.Θ. κ. Αναστασίας (Τέτας) Κώνστα, στην Εστία μας, αίθουσα Βρασίδα Κυριαφίνη, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:00

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ 2024

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25 η  Μαρτίου 1821, ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ, τίμησε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 τους ήρωες του 1821, με την
κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Καπετάν Χάψα, που βρίσκεται στην
ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης , τέρμα Βούλγαρη.
Η προτομή του Χαλκιδικιώτη ήρωα Καπετάν Χάψα, που φιλοτεχνήθηκε από τον
γλύπτη κ. Γεώργιο Τσιάρα, στήθηκε στον χώρο αυτό το έτος 2006 με δαπάνη του
Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Η γύρω πλατεία, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Θεσσαλονίκης ονομάστηκε πλατεία ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ. 
Το στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Κοτσάνης.
Παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος κ. Ζαμπόκα ,ο Ταμίας κ. Παπαδόπουλος και τα μέλη
του Δ.Σ. κ. Αλεξάδρου και κ. Μητσιά. Επίσης ο Επίτιμος πρόεδρος κ. Καρτσιώτης
το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου, κ. Κωστοπούλου και μέλη του
Συλλόγου.