Εορτασμός 202ης Επετείου της Μάχης των Βασιλικών

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στην Ιερά Μονής Αγίας Αναστασίας και στο χώρο του Μνημείου η 202η επέτειος της φονικής Μάχης των Βασιλικών, η θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και η πυρπόληση του Μοναστηριού και η σφαγή του τότε Ηγουμένου Μακαρίου και λοιπών μοναχών. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Ηγούμενο της Μονής Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αστέριος Λυρτζής ο οποίος ήταν και ο Τελετάρχης της εκδήλωσης. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου.

Τον φετινό εορτασμό τίμησαν με την παρουσία του και κατέθεσαν στεφάνια ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Ζωγράφου, Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Σερρών κ. Δημήτριος Νότας, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Ιωάννης Σιμώνης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Βασίλειος Ζήσιος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, Βασιλικών κ. Όλγα Γιαννιού, Γαλαρινού κ. Γεώργιος Γαλαρινιώτης, Λειβαδίου κ. Δημήτριος Γουδήρας, η Εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής της Αστυνομίας Χαλκιδικής , ο Διοικητικής Π.Υ. Χαλκιδικής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Χαλκιδικής κ. Νικόλαος Βασιλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βρασταμινών κα Μαριάννα Πραβητιανού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χαλκιδικής κ. Βασίλειος Ράπτης, ο Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμμ. Παπά Θεσσαλονίκης και ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κοτσάνης.

Στην εκδήλωση εκτός των παραπάνω παρέστησαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, κα Κυριακή Μάλαμα και κ. Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόριος Τάσιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμης κ. Τσολάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ Σιμέλα Κυριακίδου, το Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου και κοσμήτορας του Μνημείου κ. Αστέριος Σαμαράς, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και λοιπών Φορέων,   μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού καθώς και μέλη του Δ.Σ. κ.α.

Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπίες μαθητών με σημαίες από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλάτιστας καθώς και η φιλαρμονική της Γαλάτιστας.

Το Δ.Σ. Ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σήμερα 202 χρόνια μετά, ως σύγχρονοι Χαλκιδικιώτες και Χαλκιδικιώτισες, διατηρούμε ζωντανή την Εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και απολαμβάνουμε τους καρπούς εκείνων, που προσέφεραν τις ζωές τους , για να ζούμε εμείς με ελευθερία

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους σε καφετέρια της Γαλάτιστας.

01 ΧΑΨΑ  02. ΧΑΨΑ

 

04. ΧΑΨΑ

 

03. ΧΑΨΑ  05 ΧΑΨΑ

 

 

 

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 2023-2024

Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών, από όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 18:00, όπου θα συναντηθούμε όλοι μαζί για να χωριστούμε σε τμήματα, με το νέο μας χοροδιδάσκαλο, τον κ. Ζέττα Γιάννη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη 17:30 - 18:30 το 1ο τμήμα, 18:30 – 19:30 το 2ο τμήμα και το νεανικό τμήμα, το οποίο θα είναι δωρεάν και θα αποτελείται από χορευτές ηλικίες 18-40 ετών 19:30 – 20:30. Σας περιμένουμε όλους στην Εστία μας, στην οδό Μαντώς Μαυρογένους 23, στη Νέα Ελβετία, Χαριλάου Θεσσαλονίκη.
Καλή χορευτική χρονιά.
 
Το Δ.Σ.
 
 
   
 

10o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 12/8/2023 στην Παλαιόχωρα το 10ο Αντάμωμα χορευτικών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς», με τεράστια επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Στο φετινό Αντάμωμα συμμετείχαν εννιά χορευτικά από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κοτσάνης , ο Γεν. Γραμματέας κ. Λυρτζής και το μέλος του Δ.σ. κ. Ζαμπόκα   Το Χορευτικό του Συλλόγου πραγματοποίησεμε πολύ καλή εμφάνιση. Την παράσταση έκλεψε το Νεανικό τμήμα του Χορευτικού ομίλου Πολυγύρου που χόρεψε γνωστούς Ελληνικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

΄Ηταν μία υπέροχη εκδήλωση ,άριστα οργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχώρας, την οποία παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου κ. Χρήστος Φυλαχτός

Το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.