ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 5-6-2024

Την Τετάρτη 5/6 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στο Ανοιχτό θέατρο του πάρκου της Ν. Ελβετίας, η μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου μας με θέμα: Μουσικοχορευτική εκδήλωση με ιστορικά τραγούδια και χορούς της πατρίδας μας .

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αστ. Λυρτζής καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία την όλη εκδήλωση.

Το πρόγραμμα άνοιξε η Χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου με χοράρχη τον κ. Στέφανο Κωφίδη ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια. Στη συνέχεια το χορευτικό της Επανομής παρουσίασε τραγούδια και χορούς από την Νάξο με χοροδιδάσκαλο τον Χαλκιδικιώτη Γιώργο Μπαραχάνο.

Σειρά πήρε το πολυμελές (28 άτομα) χορευτικό του Παγχαλκιδικού με χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας. Χοροδιδάσκαλος ο Γιάννης Ζέτας.

Το Χορευτικό συγκρότητα του Συλλόγου Κουριωτών ΄΄ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ΄΄

μας ταξίδεψε στις αλησμόνητες πατρίδες με τραγούδια από την Μικρά Ασία και χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Ζέτα.

Το Θέατρο του πάρκου της Ν. Ελβετίας σείστηκε όταν ακούστηκαν οι γνώριμοι Χαλκιδικιώτικοι ήχοι και τα χορευτικά συγκροτήματα του Παγχαλκιδικού παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της Χαλκιδικής με χοροδιδάσκαλο πάλι τον Γιάννη Ζέτα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Ι. Κοτσάνης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, την χορωδία τον μαέστρο, τα χορευτικά και τους χοροδιδασκάλους, ιδιαίτερα τον κ. Ζέτα, την Μουσική παραδοσιακή ορχήστρα του Στέργιου Τράκα και γενικά όσους κόπιασαν για την προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος.

Μετά τις ανταλλαγές αναμνηστικών, όλα τα χορευτικά μαζί χόρεψαν τον γνωστό καγκελευτό χορό της Ιερισσού. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια από την ορχήστρα του Στέργιου Τράκα και όλοι οι παρευρισκόμενοι, χορευτές και θεατές έγιναν ένα, χορεύοντας τραγούδια της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας με τους ήχους της υπέροχης ορχήστρας μέχρι αργά το βράδυ.

Για μια ακόμη φορά ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος ΄΄ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ΄΄ έγραψε μια υπέροχη σελίδα προσφοράς στην διατήρηση και ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης και της ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Σιθωνίας κ. Πατσουράκου και Πολυγύρου κ. Αβέρη, ο Αντιπρόεδρος του Δήμου Θεσσαλονίκη κ. Αηδονόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος κ Γκιάτα, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Καρτσιώτης και πολλά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού. Περισσότερες φτογραφίες μπορείτε να δείτε στο άλμπουμ  ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σ.Σ. Το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του Θεάτρου .

 

AST 5503

 

AST 5514

 

AST 5534

 

AST 5602

 

AST 5646

AST 5723

AST 5731

AST 5738

AST 5743

 

 

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 203ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

    Μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού  Συλλόγου, σας ενημερώνουμε ότι,

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 θα εορταστεί στην Αγ. Αναστασία η 203η επέτειος της φοβερής μάχης των Βασιλικών. Εκεί την 13ης Ιουνίου 1821, οι Χαλκιδικιώτες Επαναστάτες, μεταξύ των οποίων 63 Συκιώτες με αρχηγό τον Καπετάν Κάψα (Χάψα) συγκρούστηκαν με πολυπληθέστερες τουρκικές δυνάμεις και πολεμώντας, με απαράμιλλη ανδρεία έπεσαν στο πεδίο της μάχης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και τον Δήμο Πολυγύρου, θα τιμήσουν και φέτος την θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, καθώς και το ολοκαύτωμα της μονής.

Στην Ιερά μονή της Αγίας Αναστασίας, μετά την θεία λειτουργία, θα τελεστεί Μνημόσυνο και θα εκφωνηθεί πανηγυρικός λόγος από την φιλόλογο κ Μαρία Καραμπατάκη. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου και θα ακολουθήσει δεξίωση από την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Αστέριος Λυρτζής

Η μετάβαση στην Ιερά Μονή της Αγ. Αναστασίας θα γίνει ατομικά.

Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΗ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΑΣ

Εκδήλωση των ΚΑΠΗ Αρναίας στην οποία συμμετέχει και η χορωδία του Παγχαλκιδικού, Σάββατο 15/6 και ώρα 19:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αρναίας