Πρώτη συνάντηση χορωδιών Χαλκιδικής

ΘΕΜΑ: 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τετάρτη 11 Μαϊου 2011- Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 και ώρα 7.30΄μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (έναντι του Λευκού Πύργου) θα πραγματοποιηθεί η 1ησυνάντηση χορωδιών της ΧαλκιδικήςΣ’  αυτή θα λάβουν μέρος οι χορωδίες:

 

  • Της ΄Ενωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης «Ο Νικόλαος Γερμανός»
  • Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης
  • Του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΦΑΡΟΣ Ν. Μουδανιών
  • Του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου Αρναίας του Δήμου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»
  • Του Παγχαλκιδικού Συλλόγου. Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Κάθε χορωδία θα πει πέντε τραγούδια από τα οποία τα δύο υποχρεωτικά θα είναι παραδοσιακά που τραγουδιούνται στη Χαλκιδική.

Η ιδέα, η πρωτοβουλία και η όλη οργάνωση ανήκει στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ο οποίος ανέλαβε και τη σχετική δαπάνη.

Την εκδήλωση υποστηρίζει, με την παραχώρηση της αίθουσας, το Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε σημείωμα που είναι καταχωρημένο στη τελευταία σελίδα του προγράμματος της εκδήλωσης του Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού Συλλόγου γράφει:

Σημερινός στόχος της εκδήλωσης είναι η αλληλογνωριμία των χορωδιών μας, η τέρψη των ακροατών-πατριωτών και φίλων μας και η δοκιμή-διερεύνηση της δυνατότητας για συνέχιση των χορωδιακών συναντήσεων.

Απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση των συναντήσεων αυτών με όλες τις χορωδίες της Χαλκιδικής,σε ετήσια  βάση, στις πόλεις και στα χωριά μας, ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε  καλύτερα στην ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της Χαλκιδικής.

Μέσα από αυτή τη δράση θα διασωθεί  καλύτερα και θα διαδοθεί περισσότερο το παραδοσιακό τραγούδι, που καλλιεργήθηκε στον τόπο μας, όσο κανένα άλλο είδος καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πέρα από αυτό θα δοθεί η ευκαιρία στους συμπατριώτες και φίλους μας να απολαμβάνουν ποικίλα χορωδιακά ακούσματα,   που με τόσο κόπο προετοιμάζουν οι χορωδίες μας,  με ατέλειωτες και συνεχείς πρόβες, χρόνια τώρα.

Το μουσικό αποτέλεσμα που παράγεται από τις χορωδίες μας είναι κρίμα να μην το γεύονται οι πατριώτες μας, έστω και με τις ατέλειές του,  γιατί είναι προϊόν πολλού κόπου και κυρίως γιατί είναι αυθεντικό, σαν το γάργαρο νεράκι των πηγών του Χολομώντα. Εμείς που τραγουδάμε το παραδοσιακό τραγούδι, το ακούμε από βρέφη στις κούνιες μας και έχει ζυμωθεί με την ψυχή μας.

Ένα μικρό δείγμα, εμπλουτισμένο και με άλλα μη παραδοσιακά τραγούδια, θα ακουσθεί στην εκδήλωση από νέες αλλά κι από  παλιές και δοκιμασμένες ξακουστές χορωδίες με πολλές  περγαμηνές. Ελπίζουμε να μπει  κάποιο θεμέλιο.  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Το Δ.Σ. του ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Διεύθυνση

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Μαντώς Μαυρογένους 23
542 49
Τηλ. 2310 32 38 39
Φαξ 2310 32 61 08
6946 470 157
6972 464 991
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία νέα

Φθινοπωρινή Συνεστίαση με τον Μανώλη Μητσιά. Κυριακή 26/11/2023

            Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Φθινοπωρινή Συνεστίαση του Συλλόγου μας, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ώρα 13.00 στο πολυτελές κέντρο ALLEA στην WATERLAND, στους Ταγαράδες, με αφορμή την συμπλήρωση των 120 χρόνων από την ίδρυση του Παγχαλκιδικού.

            Στην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο συμπατριώτης μας, μέλος του Παγχαλκιδκού , ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, που για 50 ολόκληρα χρόνια λάμπει στο Μουσικό στερέωμα της πατρίδας μας.

            Τετρακόσια περίπου άτομα, αψήφησαν το κρύο και κατέκλυσαν την αίθουσα του κέντρου για να απολαύσουν τον καταξιωμένο πανελληνίως για την καλλιτεχνική του πορεία και για το ήθος του, αγαπητό συμπατριώτη από τα Δουμπιά.

            Με φρενήρη χειροκροτήματα και θερμές εκδηλώσεις υποδέχτηκε το κοινό στο πάλκο τον Μανώλη Μητσιά που αμισθί προσφέρθηκε να ψυχαγωγήσει τους συμπατριώτες του.

            Ο Γενικός Γραμματέας κ. Αστέριος Λυρτζής άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κοτσάνης υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον καλλιτέχνη, επισημαίνοντας το εύρος του ανδρός, το τραγουδιστικό ύφος και το ανθρώπινο ήθος, καθώς και την ‘’ευλογία’’ να ερμηνεύσει κολοσσούς της Ελληνικής Ποίησης και να συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες.

            Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο προσέφερε στον καλλιτέχνη ειδική τιμητική πλακέτα για την μακροχρόνια προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι που υπηρετεί με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας.

            Το καθαρό τραγουδιστικό πρόγραμμα περιελάμβανε μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες του καλλιτέχνη, συνοδεία της πολυμελούς καταπληκτικής ορχήστρας εμπείρων μουσικών που συνεπήραν το κοινό. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η σύμπραξη της Χορωδίας μας, υπό τον νέο Δάσκαλο κ. Στέφανο Κωφίδη, με τον καλλιτέχνη, που τραγούδησαν από κοινού Χαλκιδικιώτικα και Μακεδονίτικα τραγούδια.

            Ακολούθησε παρουσίαση των δώρων της Λαχειοφόρου Αγοράς με ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο από τα Μέλη του Δ.Σ. Χρήστο Παυλούδη και Κοκόνη Ζαμπόκα. Λίστα με τα ονόματα των δωρητών, υπήρχε σε όλα τα τραπέζια, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά. Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που φρόντισαν για την πώληση των λαχνών και τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους του Συλλόγου ,που αγόρασαν όλα τα λαχεία.

            Στην συνέχεια πάλι ο Μανώλης Μητσιάς, με την θεϊκή – λυγερή και νεανική ακόμη φωνή του, τραγούδησε χορευτικά κυρίως τραγούδια με τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν μαζικά.

            Μετά την αποχώρηση του σπουδαίου καλλιτέχνη περίπου στις 16.30, ακολούθησε τραγουδιστικό πρόγραμμα από την ορχήστρα και την χαριτόβρυτη τραγουδίστρια Σοφία μέχρι αργά το απόγευμα.

            Στην συνεστίαση μετείχαν πλην των μελών και φίλων του Συλλόγου, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, ο τ. Υπουργός και τ. Δήμαρχος κ. Χρήστος Πάχτας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Γεώργιος Εμμανουήλ, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς κ. Βάσω Νικολέτου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης, ο πρόεδρος των Πετροκεράσων κ. Καλαφάτης, η νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Αρναίας κ. Ειρήνη Γιαννούση, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Παγχαλκιδικού κ.ά.

            Αξίζει να σημειωθεί επίσης η άριστη ποιότητα του ήχου, από τα μηχανήματα των Αφων Τσικούρη από την Ορμύλια. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το υπέροχο κέντρο ALLEA, το καταπληκτικό και πλούσιο φαγητό, καθώς η άψογη και ταχεία εξυπηρέτηση.

            Σύσσωμο το Δ.Σ. πρωτοστάτησε με τον επιμερισμό ευθυνών στην άριστη οργάνωση της συνεστίασης.

            Μανώλη σ’ ευχαριστούμε.

                                                                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 13:ΟΟ ΚΕΝΤΡΟ ALLEA ΣΤΗΝ WATERLAN

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού, Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος οργανώνει φθινοπωρινή συνεστίαση με τον μεγάλο

τραγουδιστή , αγαπητό συμπατριώτη μας και επίλεκτο μέλος του Παγχαλκιδικού Μανώλη Μητσιά , την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ώρα 13.00 στο πολυτελές κέντρο ΑLLEA στην WATERLAND στους Ταγαράδες.
Ο Μανώλης Μητσιάς που για πενήντα ολόκληρα χρόνια λάμπει στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Ελλάδας και όχι μόνο , θα έρθει με την ορχήστρα του κοντά μας για να μας συντροφέψει και να μας τραγουδήσει, με αφορμή την επέτειο των 120 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, τηλ.6973425944 (κ. Οικονόμου), 6945294699 (κ. Παυλούδης) και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να τακτοποιηθούν οι θέσεις.
Τιμή πρόσκλησης 30 Ευρώ το άτομο. Περιλαμβάνει πλήρες μενού (πρώτο , δεύτερο πιάτο, σαλάτα, τυριά, γλυκό ) και απεριόριστη
κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών.
Θα υπάρξει λεωφορείο για την μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει από Πλατεία Χάψα ώρα 12.30.- Η ώρα επιστροφής θα ανακοινωθεί στο κέντρο .
Σας περιμένουμε
Το Διοικητικό Συμβούλιο